Bildkälla: Stockfoto

Viaplays ordförande: Strategiska inriktningen ligger fast - Di

Mediebolaget Viaplay Group, som kollapsat på börsen under denna vecka till följd av en kombinerad vinstvarning och vd-byte, står fast vid den strategiska inriktningen. Det uppger styrelseordförande Pernille Erenbjerg i en intervju med Dagens industri.

Erenbjergs kommentar ges i samband med att Viaplay bedrivit internationella satsningar som genererat förluster som i år väntas bli flera hundra miljoner kronor större än väntat.

Den tuffa utvecklingen innebär dock inte att Viaplay har planer på att göra en fullständig reträtt.

“Sannolikt blir svaret att vi landar någonstans emellan att vara ett helt nordiskt bolag och att fullfölja den ursprungliga internationella expansionsplanen”, säger Erenbjerg.

Viaplays kollaps har också höjt röster om en potentiell nyemission, men enligt Erenbjerg har bolaget tillräckligt med likviditet.

"Bolaget har tillgång till sex miljarder kronor i likvida medel och kapitalstrukturen ligger väl inom våra covenanter (lånevillkor). Givet vårt nuvarande läge och att vi jobbar fram en ny plan kan det bli långsiktiga implikationer av det arbetet. Men bolaget har inte ett likviditetsproblem", säger hon.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER