Bildkälla: Stockfoto

Cruise tappar även sin andra medgrundare

Teknikföretaget Cruise blir av med medgrundare Daniel Kan, som varit teknikchef på bolaget. Hans avhopp kommer dagen efter att Kyle Vogt, som tillsammans med Daniel Kan startade Cruise, slutat som vd.

Kan offentliggjorde sin exit på meddelandetjänsten Slack, skriver Reuters.

Det är oklart varför duon har valt att hoppa av. Kan skrev på Slack att Cruise hade betjänat 10 000 förare i veckan, och att han trodde på att bolaget kommer att åstadkomma det igen.

Cruise är General Motors satsning inom självkörande bilar. Bolaget grundades av den omnämnda duon innan det blev uppköpt av GM. Enligt källor har GM-ledningen inte gjort mycket för att stilla de anställdas oro efter avhoppen. Ett möte hölls på måndagen.

GM ska inte ha tagit upp en lång lista med frågor som de anställda hade sammanställt om Cruises framtid eller om en kontroversiell plan att stoppa ett program för försäljning av aktier.

"De delade inte med sig av något väsentligt", säger en av de personer som närvarade vid ett möte på måndagen.

För mindre än en månad sedan valde Kaliforniens trafikmyndighet att dra in Cruises tillstånd att köra självkörande bilar på allmänna vägar efter en incident i oktober. Enligt myndigheten hade Cruise undanhållit sju sekunder av filmbevis som visade hur en fotgängare blev påkörd och sedan fastnade under en självkörande bil.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER