Bildkälla: Stockfoto

Catena får höjda rekommendationer till köp eller upprepade köpråd efter rapporten

Fastighetsbolaget Catena belönas med antingen höjda rekommendationer till köp eller upprepade köprekommendationer efter sin Q4-rapport.

Bland de analyshus som höjer till köp återfinns Carnegie (från behåll) med en högre riktkurs på 490 kronor (470). Handelsbanken höjer sin korta rekommendation till köp från behåll.

"Vi menar att en premiumvärdering är motiverad och att det finns fortsatt stor potential till följd av möjligheter för organisk tillväxt i kombination med en solid finansiell ställning, vilket möjliggör att bolaget kan kapitalisera på projektexpansion och förvärv utan att riskera balansräkningen", skriver Handelsbanken i analysen.

Den långa rekommendationen, på tre års sikt, outperform upprepas, samtidigt som riktkursen höjs till 650 kronor, vilket indikerar en uppsida på 46 procent.

Pareto Securities och Kepler Cheuvreux höjer också sina riktkurser samtidigt som de båda upprepar köp.

Pareto framhåller att den nuvarande värderingen inte fullt ut återspeglar tillväxtpotentialen, vilket gör att det finns ett attraktivt risk/avkastning förhållande i aktien. Riktkursen höjs till 492 kronor (465).

Kepler uppmärksammar den fina höjningen av fastighetsvärdet i rapporten.

"Det höjda fastighetsvärdet visar styrkan i Catenas marktillgångar och förklarar tydligt varför denna aktie bör handlas till en premie", skriver analyshuset och höjer riktkursen till 530 kronor (510).

SEB och DNB tillhör de som upprepar köp men väljer att sänka sina riktkurser till 507 kronor (520) respektive 500 kronor (510).

Sist ut är Ålandsbanken som skriver att rapporten var stark, och framhåller att värdeuppgången i fastighetsportföljen kom in bättre än väntat. Man spår upprevideringar efter rapporten.

"Vi räknar med att marknadens prognoser kommer att höjas med medelhöga ensiffriga tal och ser uppgången i aktien som motiverad", skriver banken.

Catena backar 3,2 procent på Stockholmsbörsen.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER