Bildkälla: Stockfoto

Carnegies aktiechef ser goda börsutsikter

Stockholmsbörsen fortsätter sannolikt uppåt under våren. Detta enligt Karl Hedberg, aktiechef på Carnegie Private Banking. Kortsiktigt kan det dock vara läge att säkra en del vinster, i synnerhet i den starka verkstadssektorn, skriver Carnegie Private Banking i ett marknadsbrev.

Karl Hedberg ger sin syn på den senaste tidens makrosiffor och utsikter för räntesänkningar.

– Statistiken stödjer bilden av en mjuklandning i ekonomin, men den indikerar samtidigt att vi inte kan räkna med lika många räntesänkningar som marknaden prisade in i slutet på förra året. Den uppgång vi sett i de långa marknadsräntorna sedan årsskiftet framstår därför som rimlig. Än så länge har börsen hanterat scenariot med färre förväntade räntesänkningar i år, men det gör marknaden mer känslig för besvikelser vad gäller centralbanksuttalanden och inflationsstatistik.

Aktiechefen tror att Stockholmsbörsen kan fortsätta uppåt under närmaste månaderna.

– Min bild är att börsen sannolikt fortsätter uppåt under de närmaste månaderna. Nya rekordnoteringar indikerar en god börsoptimism och historiskt har vi sällan sett tydliga trendbrott åt det negativa hållet månaderna efter kursrekord. Däremot är det troligt med en kortare rekyl, men den lär varken bli speciellt djup eller långvarig. Många investerare kommer se den som ett tillfälle att gå in med nytt kapital och då blir rekylen sannolikt kort.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER