Bildkälla: Stockfoto

Hemlig inspelning påstås visa att Bravidachefer pressat fram fakturafusk (uppdatering)

(uppdaterar med citat från Bravidas vd)

En hemlig inspelning som Dagens Industri tagit del av påstås visa att chefer på installationsbolaget Bravida har pressat sina anställda till att överfakturera. Avslöjandet kommer efter att ledningen nekat till att det rör sig om något systematiskt fusk i bolaget.

I ett inspelat samtal säger en chef till en anställd att denne "måste plussa på en timme eller två".

Det är samma inspelning som föranledde granskningen och sedermera anmälan från Region Skåne.

Ekobrottsmyndigheten bekräftar för tidningen att man inlett en förundersökning och att inspelningen är en del av bevismaterialet.

Till Finwire säger Bravidas vd Mattias Johansson att den information som framkommer idag inte är ny. Han uppger att det inspelade samtalet rör en chef på en enstaka lokal i Malmö, och att Bravida är övertygade om att det inte förekommer på någon annan avdelning.

Hur kan ni vara säkra på det? Det var relativt nyss Region Skåne kom ut med sitt pressmeddelande.

"Det kan vi göra vissa körningar på. Det finns naturligtvis inga garantier, men vi har system och policys för hur man ska sköta detta. Det finns inga tecken på att detta skett någon annanstans", säger Mattias Johansson och fortsätter:

"Det beteende som man hör i samtalet är helt oacceptabelt. Vi har tittat på detta och ser allvarligt på det".

Bolaget genomför just nu en utredning av fallet som ska vara klar i slutet av april. Den kommer även att granskas av tredjeparten KPMG.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER