Bildkälla: Stockfoto

FI vill att banker ska ge tydligare info om genomsnittsränta och påminna när ränterabatt löper ut

Finansinspektionen föreslår att banker ska erbjuda konsumenter tydligare information om genomsnittsränta och info inför att ränterabatter löper ut. Det framgår av ett pressmeddelande.

FI anser att förslaget skulle göra det enklare för konsumenter att förhandla och och jämföra ränteerbjudanden, och därmed stärka deras ställning på marknaden.

"Hur konsumenter kan få bättre villkor på finansmarknaden är alltid på vår agenda. Nu går vi fram med fler förslag för att göra det enklare för fler att förhandla och jämföra sina räntor. Genom bättre och tydligare information från bankerna kan fler bli aktiva konsumenter och få lägre kostnader på sina lån", säger Daniel Barr, generaldirektör på Finansinspektionen.

FI vill att bankerna i god tid ska påminna sina kunder om att en ränterabatt löper ut, och exemplifierar med att ränterabatter kan löpa ut utan att banker meddelar kunden om detta. Detta kan i sin tur leda till att konsumenten får listräntan eller högre ränta än om denne förhandlat med banken, uppger myndigheten.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER