Bildkälla: Stockfoto

Swedbank ingår partnerskap med Aktia i Finland

Swedbank har ingått ett strategiskt partnerskap med Aktia, en finsk bank, kapitalförvaltare och livförsäkringsbolag, för att utöka företagserbjudandet på den finska marknaden. Tillsammans kommer Swedbank och Aktia att komplettera varandra för att stödja den fortsatta tillväxten för respektive kunder i Norden. Det framgår av ett pressmeddelande.

- Jag är glad att välkomna Aktia som vår nya samarbetspartner. Vi fullföljer nu vår strategi att arbeta med starka kompletterande partnerskap i Norden. Det är en strategi som gör det möjligt för oss att växa på ett hållbart och kostnadseffektivt sätt. Idag är startskottet för samarbetet med Aktia och jag ser fram emot vad vi ska åstadkomma tillsammans, säger Jens Henriksson, vd och koncernchef för Swedbank.

Swedbanks ambition är att fortsätta fokusera på stora företag, midcorps och institutioner på den finska marknaden, och utveckla affären inom dessa segment. Det strategiska partnerskapet är ett sätt att bygga vidare på en grund där respektive erbjudande kompletterar varandra.

Samarbetet innebär att kunder utanför Aktias fokusområde kommer att ha möjlighet att bli kund hos Swedbank Finland, medan de kunder utanför Swedbank Finlands fokusområde i sin tur kommer att ha möjlighet att bli kund hos Aktia.

Swedbank kommer att avveckla sitt erbjudande inom cash management- och betaltjänster i Finland. Swedbanks företagskunder som använder dessa tjänster kommer att erbjudas möjlighet att bli kund hos av Aktia.

Det nya samarbetet med Aktia innebär att Swedbank nu arbetar med strategiska partners i alla de stora nordiska länderna. Aktia är noterat på Helsingforsbörsen.

Tillsynsmyndigheterna i Finland och Sverige har informerats om samarbetet. Samarbetet förväntas vara operativt i slutet av 2024.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER