Bildkälla: Stockfoto

Försämrat humör inom tyska maskinsektorn - VDMA

Den tyska industriorganisationen VDMA skriver att humöret har försämrats inom den tyska maskinsektorn baserat på mätningen för andra kvartalet.

Av totalt 932 svarande medlemsbolag, sade 31 procent av de bedömer sin nuvarande situation som dålig eller mycket dålig, medan 29 procent uppgav att den är bra eller mycket bra.

“Det innebär att bilden på senare tid har tenderat att bli negativ. Under andra kvartalet var det fler företag som var pessimistiska än optimistiska. Under våren var majoriteten av företagen fortfarande mer optimistiska, om än med en liten marginal”, säger VDMA:s chefsekonom Ralph Wiechers i ett pressmeddelande.

Av undersökningen framgår det också att 40 procent av bolagen spår en lägre omsättning (nominellt) under 2024 mot året innan, vilket också tyder på en mer pessimistisk hållning. Däremot ser man ljusare på nästa år där mer än hälften av bolagen tror på högre omsättning.

Nästa år väntas också investeringarna ta fart, vilket framgår av att mer än hälften av bolagen tror på en sådan utveckling.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER