Bildkälla: Stockfoto

Storytel förvärvar 80 procent av produktionsbolaget Earselect

Storytel förvärvar 80 procent av produktionsbolaget Earselect

Ljudboksspecialisten Storytel förvärvar 80 procent av Earselect som är ett nordiskt produktionsbolaget för ljudböcker. Det framgår av ett pressmeddelande.

Earselect kommer att stödja Storytels egna produktionslinje, men också fortsätta att förse externa förlag med produktioner på samma sätt som tidigare.

Earselect grundades 2017 av företagets vd Rickard Källqwist, som gjorde sin förstaljudboksproduktion 2005. Idag är Earselect ett välkänt namn inom den svenska och norska ljudboksbranschen, med många förlag bland sina kunder och över 40 produktionsenheter på den svenska och norska marknaden.

- Storytel känns som en perfekt ägare för Earselect. De har resurserna, skalan och kompetensen som krävs för att hela tiden utmana, vässa och utveckla plattformen och jag är övertygad om att det kommer att säkra och stärka vår position som ljudboksproducent i framkant, säger Rickard Källqwist, vd på Earselect.

Parterna har kommit överens om att inte uppge köpesumman. Köpeskillingen kommer inte ha en väsentlig påverkan på Storytel Groups finansiella ställning och kommer erläggas delvis kontant och delvis via en emission av aktier i Storytel. Förvärvet väntas slutföras den 19 augusti 2020.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER