Bildkälla: Stockfoto

'Exekvering är inte enkelt men vi känner att vi kommer ha en bra start' - Cessatechs vd

Exekvering är inte enkelt när det kommer till kommersialisering av läkemedel, men danska Cessatech känner att man kommer ha en bra start. Det säger vd Jes Trygved i en kommentar till Finwire.

Bolaget är aktuellt med en börsnotering på Spotlight Stock Market i december. Affärsvärlden gav den tidigare i november en femma i tärningsbetyg och såg inga varningsflaggor, vilket är ovanligt.

Bolaget har utvecklat en nässpray för smärtlindring speciellt anpassad för barn vid namn CT001, och man arbetar mot en lansering inledningsvis i Europa.

Vd:n ser det som positivt att man är verksamma inom utveckling i sent stadie.

"Utveckling i ett sent stadie innebär i princip lägre risk, och utveckling i tidigt stadium är ofta associerat med fler risker. Det innebär inte att det inte finns några risker, men riskerna är oftast reducerade när man närmar sig marknaden", säger bolagschefen.

I praktiken innebär detta två större studier för CT001, ihop med två mindre så kallade PK-studier, följt av modellering- och simuleringsstudier.

"Det är för tidigt att uppskatta exakta datum för marknadstillgänglighet, och det beror också på potentiella partners och kommersialiseringsmodeller", säger vd:n.

I december 2019 fick Cessatech godkänt av EMA att genomföra studier under den speciella barnförordningen. Affärsvärlden påpekade att godkännandet utgör en kvalitetsstämpel på projektet.

Trygved säger att det är väldigt klart vad man behöver göra för att erhålla ett så kallat PUMA-godkännande. Exekvering är naturligtvis inte alltid enkelt, men man tror på en bra start. Han tillägger även att produkten har använts i två viktiga sjukhus under en tid, vilket ses som en tydlig fördel för inte bara studierna men även senare kommersialisering.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER