Bildkälla: Stockfoto

Imsys vet att tekniken är väl lämpad för AI-applikationer inom fordonsindustrin

Mikroprocessorbolaget Imsys vet att deras teknik är väl lämpad för AI-applikationer inom fordonsindustrin, genom en utvärdering som gjorts tillsammans med en partner. Det säger vd Magnus Stuart i ett brev till aktieägarna på fredagen.

"Vi har kapacitet att massproducera Imsys en-kärniga teknologi som produkt. Imsys har under 2020 ökat leveranser inom detta segment. I och för sig från låga nivåer", skriver bolagschefen.

Han nämner vidare att kalenderåret 2020 påverkades av covid-19 kommersiellt, men i mindre grad utvecklingsmässigt.

"En insikt som jag tar med mig från 2020 är att Imsys kunskaper, erfarenheter och många års arbete med utvecklingen av bolagets systemarkitektur representerar betydande värden idag och i framtiden", säger Stuart i brevet.

Detta år ska man fokusera på att demonstrera centrala systemfunktioner och verktyg, validera systemarkitekturen i plattformslösningen samt validera tekniken på en liten kiselkrets.

Man lyfter även fram att Qualcomm nu förvärvar Kalifornienbaserade Nuvia för 1,4 miljarder miljarder dollar, och ser affären som ett ytterligare exempel där stora bolag förvärvar små nischade teknologibolag.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER