Bildkälla: Stockfoto

Calmark intensifierar sitt arbete i Indien

Medicinteknikbolaget Calmark meddelar att lanseringen på den indiska marknaden intensifieras och att potentialen bedöms stor. Bolaget har levererat instrument med tillhörande Covid 19-LDH tester till Indien inför en eventuell upphandling. Det framgår av ett pressmeddelande.

Calmark har som tidigare meddelats ingått ett exklusivt distributörssavtal med bolaget r2 Diagnostics i Indien. Flera ordrar har emottagits från distributören och levererats till den indiska marknaden. Dessa instrument är under test inför en eventuell upphandling av pandemiprodukter mot indiska myndigheter som sköts av Calmarks distributör.

Om upphandlingen blir av beror till stor del på hur en tredje våg av covid-19 bedöms kunna påverka landet. Tidsaspekten på upphandlingen är idag inte känd utan avgörs av smittläget. Det är inte heller klart hur Calmarks covid 19-LDH produkt står sig i en sådan upphandling men bolaget har initierat en generell upprampning för att ha kapacitet att möta efterfrågan.

Parallellt fortskrider arbetet med att registrera Calmarks covid 19-LDH testkassett på den indiska marknaden. Instrumentet "POC-Analyzer Covid" har redan erhållit registrering.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER