Bildkälla: Stockfoto

Förvärv kan göra Prolight Diagnostics till ett unikt bolag inom POC testing - investerarbrev

Diagnostiksystembolaget Prolight Diagnostics publicerar på fredagen ett investerarbrev som fokuserar på förvärvet av brittiska Psyros Diagnostics som aviserades i förra veckan. Prolight kommer att genomföra en företrädesemission på 77 miljoner kronor.

"Sammanfattningsvis bedömer vi att i och med förvärvet av Psyros Diagnostics banbrytande
POC teknik kan Prolight Diagnostics bli ett unikt bolag inom POC testing. Det gemensamma bolaget är mycket väl positionerat för att kunna bli en av de starkaste spelarna på POC marknaden", skriver Prolight.

"Enligt vår kännedom finns det inget annat existerande POC system som bedöms kunna utföra analyser med sådan enkelhet, känslighet och med oerhört låga detektionsnivåer som med Psyros Diagnostics POC teknik. Den nya banbrytande tekniken, där enskilda molekyler kan räknas digitalt från en droppe blod, kan därför innebära ett paradigmskifte inom POCT för klinisk diagnostik. Vi ser därför på framtiden med stor tillförsikt och en stor potential till värdeökning för Prolight Diagnostics. Vi hoppas att ni vill vara med på denna spännande resa tillsammans med oss", avslutar Prolight.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER