Bildkälla: Stockfoto

Bioextrax ingår samarbete med kosmetikajätte efter positivt utvärderingsprojekt

Bioteknikbolaget Bioextrax har ingått ett samarbete med "ett av världens största kosmetik- och hudvårdsföretag" efter att ha avslutat ett utvärderingsprojekt i positiv anda. Det framgår av ett pressmeddelande.

Som nästa steg kommer kosmetikaföretaget finansiera ett utvecklingsprojekt med 0,5 miljoner kronor. Projektet väntas pågå i 10 månader.

Kosmetikföretaget har en egenutvecklad metod för ackumulation av PHA och syftet är att kombinera den med Bioextrax patenterade teknologi för extraktion av just PHA.

"Av flera skäl ser jag god kommersiell potential med denna kund. Först och främst är det ett mycket stort företag vi arbetar med, med en årlig omsättning om flera hundra miljarder svenska kronor. Det är också en bransch som är under press från regulatoriskt håll, då tillsatta och inte biologiskt nedbrytbara plaster är på väg att förbjudas inom EU. Slutligen har just det bolag vi arbetar med ett stort fokus på naturligt producerade råvaror, vilket innebär att de vill undvika andra konkurrerande extraktionsmetoder som kräver olika typer av kemikalier och istället fokusera på vår biobaserade teknologi", kommenterar Per Erik Velin, vd Bioextrax.

Kosmetikaföretaget är samma företag som Bioextrax kommunicerade kring 9 oktober 2020.

Bioextrax stiger runt 10 procent på nyheten.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER