Bildkälla: Stockfoto

Opticept ingår avtal med CMPC i Chile

Livsmedelsteknikbolaget Opticept har ingått kommersiellt avtal med CMPC i Chile gällande Optiboost för behandling av Eukalyptussticklingar. Teknologin kommer initialt utvärderas under 6 månader för vilket kunden betalar totalt 120 000 euro. Utvärderingsperioden planeras starta i november 2022. Det framgår av ett pressmeddelande.

“Ett avtal med ett världsledande bolag som CMPC är ett stort steg mot ett kommersiellt genombrott inom skogssticklingar. Vi har goda förhoppningar om framgångsrika resultat och att på sikt förändra hur utplantering av sticklingar sker i hela skogsindustrin”, säger Thomas Lundqvist, vd Opticept Technologies.

Är resultaten i utvärderingsperioden tillfredställande övergår avtalet i ett kommersiellt kontrakt. Avtalet inkluderar en årlig minimi-avgift på 84 000 euro. CMPCs ambition är att utveckla sin sticklingsproduktion med hjälp av Optiboost-teknologin. Vid övergång till kommersiell fas uppskattas potentialen till 300 000 – 700 000 euro/årligen beroende på nyttjandegraden hos kund.

CMPC är ett av världens största massa- och pappersföretag. Bolaget har 17 000 anställda och är ett börsnoterat bolag som 2021 omsatte cirka 6,5 miljarder euro. Verksamheten inkluderar skogsbruk, massa, papper och pappersprodukter.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER