Bildkälla: Stockfoto

Eurobattery Minerals uppvisar stark ökning av metallinnehållet i Hautalampi-projektet

Prospekteringsbolaget Eurobattery Minerals har fått en uppdaterad resursberäkning av Hautalampiprojektet, och den pekar på en ökning av metallinnehållet om nästan 40 procent.

Den oberoende JORC-kompatibla uppskattningen har utarbetats av konsultbjässen AFRY Finland. Slutsatsen jämfört med tidigare analys år 2021 är att de tillgängliga mineraltillgångarna i gruvprojektet nästan fördubblats med närapå 40 procent fler metaller, framgår det av ett pressmeddelande.

"Jag är oerhört nöjd! Den nya uppskattningen överträffar våra tidigare förväntningar och bekräftar att gruvan i Hautalampi har mer än 1/3 fler batterimineraler tillgängliga än vad man förut trott. Det är en betydande upptäckt och skickar en stark signal att vårt finska gruvprojekt har alla förutsättningar att vara en viktig källa för att ansvarsfullt utvinna batterimineraler som driver den europeiska fordons- och energisektorn", säger Roberto García Martínez, vd för Eurobattery Minerals, i en kommentar.

Eurobattery Minerals äger 40 procent av Hautalampi-projektet och har optionen att förvärva samtliga aktier från den nuvarande majoritetsägaren FinnCobalt.

Resursuppdateringar är viktigt för prospekteringsbolag som Eurobattery Minerals.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER