Bildkälla: Stockfoto

Ingka extremt oroade över situationen i Urb-it - Di

Ikeasfärens investmentbolag Ingka Investments är extremt oroade över utvecklingen inom det krisande budbolaget Urb-it där man är näst största ägare. Det uppger Ingkas vd Peter van der Poel till Dagens industri.

Ingka valde som bekant att inte delta i bolagets senaste nyemission. Det ledde till att Urb-it inte tog in den summa som behövts, och bolaget meddelade tidigare i veckan att kapitalet bara räcker till fjärde kvartalet. I samma veva tvingades största ägaren Lage Jonason till en tvångsförsäljning vilket utlöste ett ras på över 80 procent i aktien.

Efteråt har en av de andra storägarna, finansmannen Erik Mitteregger, beskyllt Ingka och anser att de bör ta sitt ägaransvar och rädda bolaget. Ingkas vd Peter van der Poel har inte velat kommentera varken Mitteregger eller emissionen, men anser att det är oroande det som sker inom bolaget och att det förs en dialog.

“Vi är extremt oroade av all kommunikation kring situationen i Urb-it för tillfället. Men vi känner inte att publika uttalanden från oss skulle hjälpa, så jag avstår från kommentarer om beslut kring Urb-it”, säger han.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER