Bildkälla: Stockfoto

Absolicon har tecknat aviserat samarbetsavtal med statligt energibolag i Zimbabwe

Solenergibolaget Absolicon har på plats på klimatkonferensen COP28 i Dubai tecknat det tidigare aviserade samarbetsavtalet med det statligt ägda energibolaget ZESA i Zimbabwe. Det framgår av ett pressmeddelande.

Absolicon aviserade i november 2023 att Zimbabwes nationella elbolag meddelat sin intention att underteckna ett samarbetsavtal under COP28.

Samarbetet syftar till att etablera Absolicons robotiserade produktionslina för solfångare i Zimbabwe och är första steget i en försäljning av produktionslinan till ZESA, Zimbabwe Electricity Supply Authority Holdings

Samarbetsavtalet är första steget till att köpa en produktionslina där kunden betalar 100 000 euro, motsvarande 1,2 miljoner kronor och tillsammans med Absolicon startar utarbetandet av detaljerade avtal och planer för leveransen av produktionslinan. Det totala värdet av produktionslinan uppgår till 4 miljoner euro. Den återstående betalningen ska inledas inom nio månader från den första betalningen, villkorat av att köparen fullt ut kan finansiera produktionslinan.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER