I SAMARBETE MED EUROPEAN INSTITUTE OF SCIENCE AB
Bildkälla: Dr. Kirstin Kriz, Vd för EURIS

EURIS fokuserar på hållbarhet för att vinna över den lokala svenska marknaden

Diagnostik EURIS veterinärmedicinska diagnostiska produkter

European Institute of Science AB (EURIS) har i egen regi utvecklat och lanserat en produktserie för blodanalys som är avsedd för patientnära (POC) veterinära tester. Produktserien består av
ett sofistikerat egenutvecklat instrument EURIS TurboReader™ samt tillhörande streckkodsmärkta förbrukningskit för mätning av olika hund-, katt- och hästblodmarkörer. Dessa akutfasbiomarkörer används kliniskt dagligen för att bl a följa den inflammatoriska processen vid
infektioner och för att reducera användandet av antibiotika inom djursjukvården. Blodtest som har utvecklats för TurboReader™ systemet har även vidareutvecklas till testreagens för automatiska analysatorer på centrallaboratorium. Därvid har bolaget även kunnat nå kunder som förbrukar större volymer test.

Hållbarhet är kärnan i vår verksamhet

EURIS är en tillverkare av veterinärtester och INTE en distributör för andra varumärken. Vi uppmuntrar veterinärkliniker att köpa lokalt. Alla EURIS produktkomponenter är närproducerade i Skåne. Antikropparna som används i analysen produceras på en gård i Skåne. Instrumentkomponenter tillverkas av underleverantörer i Lund och slutligen sker montering på vår företagsanläggning i Lund (Forskningsbyn Ideon). Lokala produkter behöver inte resa så långt för att nå konsumenten, vilket minskar koldioxidavtrycket i samband med transporter. Att stödja lokala företag är inte bara bättre för planeten, utan säkerställer också att goda metoder för djurskydd används under produktutvecklingen och produktion. Slutligen, att köpa närproducerade produkter stödjer den svenska ekonomin och bidrar till att upprätthålla det lokala näringslivet.

Våra produkter hjälper till att minska onödig användning av antibiotika hos djur

En av fördelarna med att använda mätning av akutfasbiomarkörer inom veterinärmedicin är att det kan bidra till att minska överanvändningen av antibiotika hos djur. Antibiotikaresistens är ett växande problem inom både human- och djurmedicin, och en av de främsta orsakerna till detta problem är överanvändning av antibiotika. Genom att använda akutfasbiomarkörer för att korrekt hantera diagnostik och behandling av bakterieinfektioner, postkirurgiska komplikationer eller sjukdomsåterfall, kan veterinärer undvika att förskriva antibiotika när det inte behövs. EURIS tester bidrar alltså till att förbättra djurens välbefinnande samtidigt som man kan undvika onödig antibiotikabehandling så att djuren undvika dess negativa biverkningar och behålla en friskare mikrobiom.

 

Läs mer om EURIS här

Det här är en sponsrad artikel framtagen i samarbete med European Institute of Science AB. Sponsrade inlägg är en del av Börsvärldens annonserbjudande. Om du med anledning av våra sponsrade inlägg önskar att komma i kontakt med oss, vänligen skriv till IR@borsvarlden.com.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER