I SAMARBETE MED FORTISSIO
Bildkälla: Stockfoto

Guide och recension om Fortissio

guide Att handla med olika valutor börjar bli mer och mer populärt världen över. Det kan kännas som att det kommer nya nätmäklare var och varannan dag. Men en som har funnits länge är just Fortissio. Tack vare dess utformning har plattformen länge varit en välanvänd sådan, där den anses vara bra, pålitlig och lättanvänd. Det alltså både för nybörjaren och proffset.

Om du är intresserad av att handla med olika valutor är ett tips att kolla in Fortissio. Det är en plattform där du kan genomföra varierande valutahandel helt enligt dina önskemål, din kunskapsnivå och dina erfarenheter. Valmöjligheterna hos Fortission är många, och det finns goda chanser för dig att hitta ett handelssätt som passar just det du söker.

Innan du sätter igång och använder plattformens tjänster är det dock viktigt att du har koll på vad du gör. Trots att du kanske har erfarenhet av att handla på liknande plattformar är Fortissio unik och innebär lite andra tillvägagångssätt såväl som metoder och möjligheter.  Både proffset och nybörjaren kan alltså behöva läsa på lite om Fortissio innan de sätter igång. Ta del av vår guide och recension om tjänsten för att få svar på om det kan vara något för dig.

Börja med att tänka på riskerna

Innan du sätter igång och använder dig av Fortissio är det viktigt att du har koll på vad tjänsten innebär, hur den används, samt att du är medveten om de risker som finns med den typen av handel. Oavsett vilken nätmäklare du väljer så finns det alltid risker, och Fortissio är inget undantag. Så, för att du inte ska råka ut för något jobbigt eller oväntat är det bra att veta om dessa först.

Det finns alltid en risk att du förlorar en del av, eller hela, beloppet som du sätter in på Fortissio. Den risken blir större desto mindre kunskap och erfarenhet du har av valutahandel, eller om du deltar i en dålig typ av handel. För att minimera denna risk ska du känna dig säker på det du gör. Du ska alltså inte chansa, och kanske det viktigaste av allt - du ska inte handla med pengar som du inte kan klara dig utan. Utöver det finns det inte så mycket mer risker med att använda sig av Fortissio, åtminstone inte några som är så självklara.

När du vet om dessa risker är det dags att sätta igång. När du väl sätter igång så kommer du att märka alla positiva saker som finns med Fortissio. Där kan du investera både kortsiktigt och långsiktigt, anpassa din handel helt efter dina förutsättningar, samt välja bland massor av olika typer av valutor att handla med. Se bara till att du är noggrann och har den kunskap som behövs innan du gör din insättning.

Hur du handlar hos Fortissio steg för steg

Om du har bestämt dig för att handla hos Fortissio kan det kännas lite läskigt att komma igång, det speciellt om du aldrig har handlat hos en nätmäklare förut. Därför kommer här en steg för steg-guide så att du kan vara säker på hur du ska gå tillväga då du vill använda tjänsten.

Notera att det kan uppkomma situationer där denna steg- för-steg guide inte kan hjälpa dig. Då är det viktigt att du tar del av nödvändigt information gällande ämnet, eller att du frågar någon som har kunskap och erfarenhet om det.

Steg 1

Steg ett är att registrera ett konto hos Fortissio (om du inte redan har gjort det). Kontot skapar du på Fortissios hemsida - Fortissio.com - och när du har fyllt i alla uppgifter som behövs så loggas du automatiskt in på sidan. Först då kan du sätta in pengar.

Det finns olika typer av konton hos denna nätmäklare. Vilket konto du får beror på hur mycket pengar du sätter in. Sätter du in mellan 200-1999 USD får du ett Basic-konto (200 USD är det minst belopp du kan sätta in). En bra grej är att du alltid har tillgång till olika hjälpmedel oavsett hur stort belopp du sätter in.

Steg 2

När du gjort din insättning är det dags att bestämma vilka valutor du ska handla med. Du kan handla med mer än en åt gången om du önskar, och du har drygt 230 stycken att välja mellan. Valutorna kallas för Contract for Difference vilket innebär att du handlar med CFD:er istället för den riktiga valutan.

Steg 3

Tredje steget är att börja med din trading. Trading hos Fortissio fungerar endast med PROfit och kurserna kallas för candlesticks. Du kommer troligen även stöta på tjänsten Autochartist, vilket kan ge dig all information du behöver om den handeln du bestämmer dig för att använda i din trading.

Steg 4 

Förhoppningsvis går du med vinst inom din handel. Det är då du kan gör det sista steget, det vill säga att ta ut pengar från Fortissio. Har du ett svenskt konto finns det fyra alternativ för dig att välja mellan vid uttag - antingen sätts pengarna in på ett konto- eller kreditkort, eller så sätts det in på ett konto via Skrill, Neteller eller Klarna. Pengarna ska finnas på ditt konto efter några dagar.

Ris och ros om tjänsten

Precis som med allt annat finns det såklart människor som har olika så kallade “Fortissio åsikter”. Precis som med allt annat så finns det alltså både ris och ros med tjänsten Fortissio. För att du inte ska råka ut för något oväntat, eller oönskat, ska vi här lista våra ris och ros, alltså våra för- och nackdelar.

Ris

Vi börjar med det negativa för att få det ur vägen. Använd inte Fortissio om:

  • Du vill investera långsiktigt
  • Du använder MetaTrader
  • Inte kan sätta in minst 200 USD

Ros

Nu när vi har riset ur vägen är det dags att gå till rosorna. Fortissio får en ros för att:

  • De har ingen provisionsavgift
  • Plattformen är registrerad hos Hellenic Capital Market Commission
  • Nätmäklaren är en del av investmentbolaget Vie Finance
  • Plattformen är registrerat hos Skatteverket
  • Den kan användas på olika enheter
  • Alla med ett konto får tillgång till kundtjänst
  • Alla som skapar ett nytt konto får utbildning och får först chansen att “testa på” trading

FAQ

Är Fortissio gratis?

Förutom att du behöver betala en avgift när du ska ta ut dina pengar från Fortissio så är tjänsten helt gratis att använda.

Kan alla använda Fortissio?

Ja. alla som är över 18 år kan använda Fortissio. För att du ska kunna använda tjänsten och handla på plattformen krävs det dock att du registrerar dig och skapar ett konto, samt att du kan sätta in minst 200 USD.

 

 

 

Det här är en sponsrad artikel framtagen i samarbete med Fortissio. Sponsrade inlägg är en del av Börsvärldens annonserbjudande. Om du med anledning av våra sponsrade inlägg önskar att komma i kontakt med oss, vänligen skriv till IR@borsvarlden.com.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER