I SAMARBETE MED SPRINT BIOSCIENCE
Bildkälla: Sprint Bioscience

Intervju med Johan Emilsson, vd för Sprint Bioscience

#Femsnabba Johan Emilsson, nytillträdd vd för det svenska läkemedelsbolaget Sprint Bioscience svarar på frågor om bolagets framgångar på en tuff, konkurrensutsatt marknad. Bolaget drivs av att visa hur effektiv läkemedelsutveckling kan vara med rätt inställning och kompetens, samt av att förbättra livet för dem som drabbats av cancer.

1. Johan Emilsson, du är ny vd för Sprint Bioscience sedan drygt en vecka, berätta om dina första intryck?

 – Det är väldigt positiv stämning och det finns en enorm framåtanda. Avtalet som tecknades med Day One Biopharmaceuticals för cancerprogrammet VADA i augusti har verkligen gjort avtryck inom hela organisationen som fullkomligt lyser av energi. Jag ser också att det finns en enorm kunskap inom bolaget och ett djup i forskningen som är imponerande.

2. Var skulle du säga att Sprint Bioscience befinner sig?

 – Avtalet med Day One var avgörande eftersom det innebär att bolaget nu är välfinansierat Intäkterna från enbart detta avtal bedöms finansiera vår löpande verksamhet kommande två år. Den stabilitet som det ger är välkommen och vi har nu mycket goda förutsättningar att vidareutveckla bolaget och skapa värde för våra aktieägare.

3. Vilket kommer ditt bidrag att vara?

 – Jag har en bakgrund från affärsutveckling inom life science, framförallt från Ferring Pharmaceuticals där jag arbetade i 10 år, senast som chef för affärsutveckling i en av Ferrings divisioner. Jag tror att mina erfarenheter kan vara värdefulla på Sprint Bioscience och hoppas att mitt breda kontaktnät kan öppna en del dörrar för oss. Jag hoppas kunna bidra till att vi får god utväxling på den djupa kunskap som finns inom bolaget och den bredd som finns i portföljen.

4. Vad kan en aktieägare förvänta sig av er som bolag?

 – Vi vill naturligtvis skapa avkastning åt våra ägare och jag är optimistisk om att vi kommer kunna göra det givet den starka position vi nu befinner oss i. Vi är i ett mycket spännande läge inför framtiden eftersom vi är välfinansierade med en intressant intern och extern pipeline. Våra interna program röner stort intresse och våra utlicensierade program har potential att generera goda intäkter till bolaget. Att vi dessutom är verksamma inom forskning som kan förbättra människors hälsa ser jag som en viktig extra bonus.

5. Vad kommer du att fokusera på i närtid? 

 – Jag håller på med en genomgång för att lära mig hela bolaget på djupet. Jag räknar med att vi tillsammans med styrelsen kan vässa strategin ytterligare och ber att få återkomma kring det.

 

 

 

 

Det här är en sponsrad artikel framtagen i samarbete med Sprint Bioscience . Sponsrade inlägg är en del av Börsvärldens annonserbjudande. Om du med anledning av våra sponsrade inlägg önskar att komma i kontakt med oss, vänligen skriv till IR@borsvarlden.com.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER