Bildkälla: Stockfoto

Passagen, en Svensk Internetpionjär, med ny ägare och inriktning

Digitalt STOCKHOLM, Sverige – Onsdagen den 31 maj 2023 - Passagen.se, en av Sveriges äldsta och historiskt mest familjära webbplatser, har sedan november 2022 en ny ägare, Data-World GmbH, och Johan Eriksson som ansvarig utgivare.

Grundad 1995 av Ken Ceder, Lars-Erik Eriksson och Mattias Söderhielm, var Passagen.se tillsammans med Torget.se en av de första svenska webbportalerna. Portalen var under sin tidiga period en framstående aktör inom svensk internetutveckling, och samlade en mängd tjänster under samma tak, inklusive chatt, e-post, nyheter och sökfunktioner.

Genom åren har Passagen.se genomgått flera ägandeskiften och ändringar i innehållet. Eniro köpte portalen i början av 2000-talet, vilket resulterade i expansion med nya tjänster och ökat innehåll. Trots förändringar i det digitala landskapet, har Passagen.se fortsatt att utveckla och förbättra sina tjänster och förblir en relevant aktör på den svenska internetmarknaden.

Passagen.se har mottagit flera utmärkelser och omnämningar genom åren för sin kvalitet och roll inom internetbranschen. År 1999 utsågs portalen till Sveriges bästa webbplats av Computer Sweden, och den finns med på listan över Sveriges 100 Schysstaste Webbsidor.

"Vi är mycket glada över att välkomna Passagen.se till Data-World-familjen," säger Johan Eriksson, ansvarig utgivare. "Vi ser fram emot att fortsätta utveckla Passagen.se som en ledande konsumentportal inom flera olika områden."

Data-World GmbH, med säte i Schweiz, är nu stolta ägare till Passagen.se. De har ett representationskontor i Sverige och strävar efter att fortsätta bygga på Passagens arv och vara en ledande aktör på den svenska internetmarknaden.

För mer information, vänligen kontakta:

Data-World GmbH (Sverige)

Ansv. utgivare: Johan Eriksson

Email: info@passagen.nu

Rörvägen 13

136 50 Haninge

Sverige

Telefon: +46 8 500 249 05


Om Passagen.se

Passagen.se är en av Sveriges äldsta och mest bekanta mötesplatser, lanserad 1995. Idag är den webbsidan en bred konsumentportal som riktar sig till en mängd olika områden, inklusive finans, datasäkerhet, försäkring, hälsa och spelunderhållning. Passagen.se såldes till schweiziska digitalbyrån Data-World GmbH i november 2022.

Läs mer om Passagen här.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER