I SAMARBETE MED RAWS
Bildkälla: Raws

Raws storsatsar med världens första automatiska sugrörsmaskin

Eko Raws vill minska vår konsumtion av plats i samhället – detta genom att tillverka sugrör av något så rent och hållbart som svensk vass. Man har positionerat sig med en unik produkt på en global massmarknad – och nu har du möjlighet att teckna en konvertibel med 8 procent ränta och vara med på bolagets resa att förändra en hel bransch. Välkommen att investera för en bättre planet – ett strå i taget!

Strået vassare

Efter bolagets förra investeringsrunda har man tagit fram världens första helautomatiska lösning för att tillverka sugrör. Den sätts i produktion i Raws nya lokal under mars och har i nuläget en kapacitet om ca 3 sugrör per sekund, men man bedömer att på sikt kunna nå upp till 180 miljoner sugrör per år. Tekniken möjliggör således att man snabbt ska kunna skala upp och vara offensiva när efterfrågan växer.

Med denna emission har man nu för avsikt att investera i en smartare skördning av vass som möjliggör att man kan avverka åt kommuner och markägare och skapa en intäktskälla som gör att kostnaden för råmaterialet blir nära noll.

Därefter är målsättningen att ta tillvara på spillet från själva sugrörstillverkningen och göra andra miljösmarta produkter utav, såsom exempelvis tallrikar eller lock. 

Plastens tid är kommen

Plastsugrören är förbjudna i EU sedan årsskiftet och de flesta av oss kan nog relatera till de faktum att sugrör av papper fungerar, milt sagt, sådär. Samtidigt växer vassen i överflöd i Sverige – en möjlighet som svenska Raws har tagit tillvara på. Så, varför är vass så mycket bättre?

Vi har tekniken, råvaran och marknadspositionen för att ta nästa steg. Vi utreder även möjligheten för en börsnotering under 2023. Välkommen att vara med på vår resa,” avslutar Eyoel.

Läs mer och teckna konvertibler: raws.co

Raws träffar ni på Börsvärldens event på Oscarteatern den 20 april. Läs mer om eventet här

Det här är en sponsrad artikel framtagen i samarbete med Raws. Sponsrade inlägg är en del av Börsvärldens annonserbjudande. Om du med anledning av våra sponsrade inlägg önskar att komma i kontakt med oss, vänligen skriv till IR@borsvarlden.com.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER