Bildkälla: Stockfoto

Acroud minskar resultatet i Q3 - tecknat avsiktsförklaring samt nya delstatslicenser i USA

Bettingbolaget Acroud minskar preliminärt omsättningen och resultatet i tredje kvartalet, samtidigt som man tecknat avsiktsförklaring för förvärv av ett sportbettingbolag samt har erhållit tre nya delstatslicenser i USA. Det framgår av ett pressmeddelande.

Intäkterna förväntas uppgå till 2,4 miljoner euro i tredje kvartalet, 33 procent lägre jämfört med andra kvartalet i år samt 31 procent lägre än tredje kvartalet 2019.

Rapporterad ebitda förväntas uppgå till 1,0 miljon euro, 36 procent lägre jämfört med Q2 2020 samt 49 procent lägre jämfört med Q3 2019.

"Som tidigare kommunicerats har bolagets tredje kvartal varit utmanande, vilket beror på att den tidigare kraftiga trafikökningen inom poker och casino under mars till maj har avmattats till en nivå likt den innan covid-19", skriver företaget.

Samtidigt har Acroud anpassat produkterbjudandet att vara förenligt med reglerna på den nederländska marknaden, vilket sammantaget har lett till ett större intäktstapp än väntat.

Bolaget uppger att man nu accelererar tillväxten på andra marknader och räknar med att ha parerat intäktstappet runt utgången av fjärde kvartalet 2020.

De tre nya licenserna i USA avser West Virginia, Indiana och Iowa.

Det förvärv som man tecknat en avsiktsförklaring för är positionerat på tillväxtmarknader som Latinamerika, Afrika och Asien. Sammantaget omfattar avtalet en köpeskilling om totalt cirka 1,2 miljoner euro där en majoritet av beloppet kommer att betalas i aktier samt med en tillhörande tilläggsköpeskilling givet måluppfyllnad 2021.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER