Bildkälla: Stockfoto

AIK Fotbolls resultat för kvartalet gynnades av ett stöd på 8 miljoner kronor

AIK Fotboll har i ett pressmeddelande efterföljande bolagets kvartalsrapport under morgonen gett en verksamhetsuppdatering från styrelsen och ledning. Där uppges bland annat att kvartalets resultat är hänförligt till ett finansiellt stöd från Riksidrotts-förbundet.

"Resultatet beror till största del på att det stöd bolaget tilldelats från Riksidrotts-förbundet för att kompensera för intäktsbortfall i samband med utbrottet av coronapandemin bokförs i sin helhet för kvartalet. Medlen är däremot avsedda att täcka ekonomisk skada för betydligt längre tid än så. För att vara tydlig, de medel vi fick till vårt förfogande uppgick till totalt 8 MSEK vilket ska jämföras med de 27 MSEK som försäljningen av lösbiljetter uppgick till under 2019"

Under perioden har endast två allsvenska hemmamatcher spelats och de har genomförts helt utan publik. Framöver ser AIK inga tecken på att matcher kommer få spelas med full publikkapacitet, vare sig under hösten 2020 eller under inledningen av 2021.

De kommande kvartalen lär därmed bli tuffa enligt bolaget, men det kan ändras vid signaler om att publik börjas tillåtas i arenorna eller vid exempelvis spelartransfers. Samtidigt konstateras det att herrlagets plats i Allsvenskan är i fara sett till resultatet efter att halva säsongen är spelad.

"Att degraderas från Allsvenskan skulle innebära stora ekonomiska konsekvenser för klubben", skriver AIK.

AIK Fotbolls aktie handlas för närvarande upp 7,5 procent efter morgonens rapport.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER