Bildkälla: Stockfoto

Allianz Global Artificial Intelligence backade – AI närmar sig tipping point – blir billigare

Allianz Global Artificial Intelligence backade – AI närmar sig tipping point – blir billigare

Aktiefonden Allianz Global Artificial Intelligence backade under augusti.

Bäst innehav under sensommarmånaden var Roku, som höjde sin prognos, samt speljätten Activision Blizzard vars aktie gick starkt på grund av en återlansering av klassikern World of Warcraft. Försäljningen skall ha gått starkare än väntat.

I den negativa vågskålen återfanns halvledartillverkaren ON Semiconductor samt betaltjänstföretaget Square.

Allianz Global Artificial Intelligence sålde ut flera mindre innehav. Bland de större försäljningarna märktes Crowdstrike, Fireeye och Palo Alto Networks. Fonden sålde också Paypal och Verisk då förvaltarna inte ser så stor uppsida.

Allianz Global Artificial Intelligence investerade istället i infrastruktur- och applikationsmjukvarubolag såsom Akamai Technologies, MongoDB, Pagerduty och Zendesk.

Förvaltarna skriver i sin månadsrapport att AI blir allt viktigare trots att aktiemarknaden blir mer volatil. Under nästa år väntas AI-tekniken bli billigare och mer använd. Förvaltarna bedömer att det närmar sig "tipping point" för tekniken, vilket innebär att den mer storskaligt kommer att rullas ut.

"På lång sikt tror vi att innovation kommer att förbli den drivande kraften för värdeskapande
och att vi fortsatt befinner oss i de tidiga stadierna av ett nytt teknikparadigm centrerat på artificiell intelligens och digital transformation. Vi tror att valet av aktier kommer att vara nödvändigt för att få fördelarna med denna möjlighet, särskilt i en miljö som kännetecknas av högre flyktighet och större spridning av avkastning", skriver förvaltarna.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER