Bildkälla: Stockfoto

Andra AP-fonden redovisar avkastning på 10,2 procent - bästa halvårsresultatet någonsin

Andra AP-fonden har presenterat sin halvårsrapport och redovisade en total avkastning på 10,2 procent under det första halvåret 2021. Detta är det bästa halvårsresultat som fonden någonsin uppnått.

Resultatet uppgick till 39,2 miljarder kronor och fondens kapital uppgick till 421,2 miljarder kronor. Bidragande faktorer till det starka resultatet var bland annat fondens riskkapitalportfölj med en avkastning på 39,7 procent.

"Vårt resultat på 39,2 miljarder kronor är det bästa halvårsresultat som fonden någonsin haft. Dessutom är det glädjande att se att vårt arbete med att sänka kostnaderna har haft effekt och att vi kan uppvisa den lägsta totala förvaltningskostnadsandelen någonsin, säger Eva Halvarsson, vd på Andra AP-fonden.

Halvårets makroekonomiska utveckling har präglats av en ekonomisk återhämtning efter den stora konjunkturförsämring under 2020. Fonden har redan överträffat det reala avkastningantagandet om 4,5 procent per år. De senaste 10 åren har fondens avkastat 7,5 procent i genomsnitt.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER