Bildkälla: Vytautas Kielaitis / Shutterstock.com

Apple visade upp nya Iphone 13 och Apple Watch Series 7 - aktielyftet uteblev

Apple visade på tisdagskvällen upp de senaste produkterna, inklusive efterlängtade Iphone 13 och Iphone 13 Pro Max.

De nya mobilerna kommer med en ny design, både på insidan och utsidan, och är utrustade med en ny Super Retina XDR-skärm med ProMotion och adaptiv uppdateringsfrekvens som gör skärmen snabbare och smidigare.

Kamerasystemet som ingår i Pro-serien uppges vara den bästa hittills i en Iphone.

”Pro Max ger dramatiskt förbättrade resultat vid fotografering i svagt ljus – upp till 2,2 gånger jämfört med iPhone 12 Pro och nästan 1,5 gång jämfört med iPhone 12 Pro Max”, uppgav Apple.

Vidare har även batteritiden förbättrats avsevärt. Iphone 13 Pro Max uppges ha den längsta batteritiden någonsin för en Iphone och räcker upp till en och en halvtimme längre per dag än jämfört med en Iphone 12 Pro.

Apple har även satsat på 5G. I Iphone 13 Pro-modellerna ingår en anpassad hårdvarudesign med fler 5G-band, vilket möjliggör 5G på fler platser och erbjuder bättre täckning och prestanda.

De nya Iphone-mobilerna kommer att finnas tillgängliga i grafit, guld, silver och nya sierrablått. Det går att förbeställa dem från och med den 17 september. De blir tillgängliga i butik från den 24 september.

Förutom uppvisningen av nya Iphones kom Apple också att visa upp den senaste klockan inom Apple Watch-serien. Nya Apple Watch Series 7 kommer bland annat med en omgjord Retina-skärm, större skärmyta och tunnare kanter.

”Skärmen har förbättrats så att användare har en batteritid som räcker hela dagen: 18 timmar på en laddning. Det går dessutom 33 procent snabbare att ladda den”, skriver Apple.

Apple Watch Series kommer att erbjudas i fem varianter. Klockan släpps senare i höst.

Apples produktlanseringar lyfte inte aktien, utan istället backade den med 1 procent under tisdagen. Det är relativt vanligt att Apple-aktien sjunker i samband med lansering av nya Iphone-modeller.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER