Bildkälla: Stockfoto

Arden X ökade 8,0 procent i augusti - Förvaltaren tror på fortsatt tillväxt inom sektorn

Fonden Arden X steg 8,0 procent i augusti, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 6,0 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 32,9 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltaren Stefan Westin.

Bland innehaven som under augusti gick starkt fanns exempelvis Embracer, Stillfront, Paradox och G5 Entertainment.

"En av våra favoriter är helt klart Embracer som rapporterade under månaden. Bolagets rörelseresultat överträffade med råge alla förväntningar och aktien steg 11 procent. Embracer är ett bolag med oerhört skicklig förvärvsstrategi och meddelar att man träffat avtal om åtta företagsförvärv", skriver Westin.

Förvaltaren lyfter även Paradox, som år över år såg en intäktsökning på 20 procent. Inför framtiden har bolagets vd dock uttryckt sig om att årets omfattande hemarbete kan påverka kreativiteten hos de anställda, vilket medför att lanseringen av nya spel kan komma att skjutas fram. Förvaltaren uppger däremot att man på lång sikt fortsatt är positivt inställd till bolaget.

Trots årets kraftiga uppsving för aktier inom eSport, tror Westin att man bara är i början av en kraftig tillväxtresa. Förvaltaren nämner bland annat att man under de närmsta åren förväntar sig en marknadstillväxt på 15-20 procent och att omsättningen redan nästa år beräknas uppgå till 1,7 miljarder amerikanska dollar.

Fondens tre största innehav vid månadsskiftet uppges nedan.

Embracer - 5,61 procent portföljvikt
MTG - 5,19 procent
Stillfront - 5,12 procent
Arden X, %augusti, 2020
Fond MM, förändring i procent8,0
Index MM, förändring i procent6,0
Fond i år, förändring i procent32,9
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER