Bildkälla: Stockfoto

Arlandastads nyintroduktion blev kraftigt övertecknad, handelsstart i morgon den 15 september

Fastighetsbolaget Arlandastads erbjudande att teckna aktier i bolaget i samband med noteringen på Nasdaq First North Premier Growth Market mötte ett mycket stort intresse och erbjudandet blev kraftigt övertecknat. Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen var 67,50 kronor per aktie, vilket motsvarar en substansrabatt på 11 procent jämfört med substansvärdet på 76,10 kronor per aktie den 30 juni. Teckningskursen motsvarar en värdering av bolaget på 3,8 miljarder kronor före erbjudandet.

Erbjudandet omfattade 5,93 miljoner nyemitterade aktier, motsvarande ett värde på 400 miljoner kronor. Inga befintliga aktier såldes i erbjudandet. Det finns även en övertilldelningsoption på 0,89 miljoner aktier, motsvarande ett värde på 60 miljoner kronor. Erbjudandet summerar därmed till totalt 6,81 miljoner nyemitterade aktier, motsvarande ett värde på 460 miljoner kronor.

Ankarinvesterare var fastighetsbolaget SBB och Prior & Nilsson Fonder som åtagit sig att teckna aktier för 338,5 miljoner kronor. Åtagandena motsvarade 74 procent av antalet aktier i erbjudandet inklusive övertilldelningsoptionen.

Aktien kommer att börja handlas på First North i morgon den 15 september med kortnamnet AGROUP.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER