Bildkälla: Stockfoto

AuAg Precious Green ökade 1,69 procent i augusti - fortsatt starka investeringsflöden till Green-Tech

Fonden AuAg Precious Green A steg 1,69 procent i augusti. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 11,75 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Eric Strand och Stefan Abrahamsson.

Bidragande faktorer till den positiva utvecklingen under månaden var framförallt bolag som arbetar med utvinning av litium, koppar och andra nödvändiga råvaror för att möjliggöra omställningen från fossilt till förnybart. Under månaden satte också fonden ett nytt all-time-high.

Utöver att FED kan vara bli tvungna att rycka ut med ytterligare stödåtgärder framöver ser förvaltarna en gynnsam positioneringsstruktur för ädelmetaller på US Commodity Exchange (COMEX) som stöd för kommande prisrörelser.

Marknaden ser också ett bottnande sentiment för ädelmetaller vilket historiskt sett varit en bra grund och stöd för priserna när sentimentet vänder till en stigande trend.

"Vi ser fortsatta starka investeringsflöden till Green-Tech området då ESG står högt upp på agendan bland hela världens kapitalförvaltare vilket gynnar alla bolag som utvecklar, eller har det som behövs, för transformationen till en grön värld", skriver förvaltarna.

Vid månadsskiftet fanns 40 procent av fondens tillgångar allokerade i guld. Gröna råvaror utgjorde 18 procent av portföljen, medan grön effektivitet, grön energi och grön kraft stod för 15, 15 respektive 12 procent av den totala portföljvikten.

AuAg Precious Green A, %augusti, 2021
Fond MM, förändring i procent1,69
Fond i år, förändring i procent11,75
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER