Bildkälla: Stockfoto

AuAg Precious Green ökade 1,94 procent i juli - Fortsatt starkt momentum i Litium- och Rare Earth- företagen Albemarle, Orocobe och Lynas Rare Earth"

Fonden AuAg Precious Green A steg 1,94 procent i juli. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 9,9 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Eric Strand och Stefan Abrahamsson.

Inför framtiden nämner Strand och Abrahamsson ett par viktiga faktorer som de tror kommer att påverka investeringsklimatet för ädelmetaller och Green-Tech framöver, bland annat ett fortsatt starkt momentum för Litium- och Rare Earth-företagen Albemarle, Orocobre och Lynas Rare Earth.

"Det är för närvarande ett lågt sentiment på marknaden för ädelmetaller. Historiskt sett är detta ett bra tillfälle att köpa", skriver förvaltarna.

Strand och Abramsson nämner också de fortsatt höga nivåerna av finanspolitiska- och centralbankstimuleringar, samt en gynnsam positioneringsstruktur för ädelmetaller på US Commodity Exchange

Vid månadsskiftet fanns 40 procent av fondens tillgångar allokerade i guld. Gröna råvaror utgjorde 18 procent av portföljen, medan grön effektivitet, grön energi och grön kraft stod för 15, 15 respektive 12 procent av den totala portföljvikten.
AuAg Precious Green A, %juli, 2021
Fond MM, förändring i procent1,94
Fond i år, förändring i procent9,9
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER