Bildkälla: Stockfoto

AXA WF Defensive Optimal Income ökade 0,25 procent i augusti

Fonden AXA WF Defensive Optimal Income F EUR steg 0,25 procent i augusti. Sedan årsskiftet har fonden minskat 0,02 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av fondens förvaltare Serge Pizem.

Antal fall av covid-19 fortsatte att stiga under augusti och vaccinationsgraden är inte tillräckligt hög i varken USA eller bland tillväxtekonomier. I USA har centralbanken återupprepat att man ska reducera stödköpen av obligationer men endast om återhämtningen av ekonomin fortsätter. Även inflationen i USA fortsätter att ligga på en hög nivå men FED menar att inflationstrycket kommer att sjunka när de nuvarande problemen med flaskhalsar i leverantörskedjorna lättar.

Under månaden valde fonden att stänga sina långa position gällande amerikanska småbolag då stimulanserna från USAs regering fortsätter att minska. När det gäller obligationer tror förvaltaren att räntorna kommer att stiga när korta positioner på marknaden likvideras. Förvaltaren menar att fondens strategier utvecklats väl under månaden där informationstekniks-, industri- och finansaktier varit drivande.

Framöver har förvaltaren en fortsatt optimistisk syn på aktier och väljer att ha en hög risknivå i portföljen samtidigt tror man att den amerikanska 10-åringen stiga över 1,8 procent innan året är slut.

AXA WF Defensive Optimal Income F EUR, %augusti, 2021
Fond MM, förändring i procent0,25
Fond i år, förändring i procent-0,02
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER