Bildkälla: Stockfoto

AXA WF Defensive Optimal Income ökade med 0,16 procent i juni

Fonden AXA WF Defensive Optimal Income F EUR steg 0,16 procent i juni. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 1,17 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av fondens förvaltare Serge Pizem.

Inledningsvis skriver förvaltaren att spridningen av deltavarianten har börjat påverka västländerna, särskilt i USA som har stannat av i vaccineringen.

Den ekonomiska återhämtningen fortsätter i takt med ekonomin normaliseras. FED har fortsatt att köpa tillgångar men sagt att man förmodligen kommer att höja räntan 2023.

Även ECB fortsatte med tillgångköpen och sa att det var för tidigt att ta bort stödet från ekonomin.

Vidare skriver förvaltaren att juni var en relativt lugn månad med inte så stora förändringar i portföljen. Förvaltaren fortsätter att föredra aktier och ligga underviktad statsobligationer. I och med riskerna som deltavarianten medför sig har förvaltaren valt att ta hem vinster i sektorer som gynnats av återöppningen.

Fonden justerade exponeringen mot amerikanska industribolag till att istället allokera mot Russell 2000 då små och medelstora bolag bör gynnas av Bidens stimulanspaket.

AXA WF Defensive Optimal Income F EUR, %juni, 2021
Fond MM, förändring i procent0,16
Fond i år, förändring i procent1,17
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER