“BENTOTA SKUTTADE EN VINTERSÄSONG”

Och han lär skutta vidare utanför Nordnets Shareville även i en framtid.

Annons

Jag ville prova Nordnet och öppnade därför en depå i november 2016. Det var spännande även att bekanta sig med deras sociala aktienätverk Shareville.

Eftersom jag på Twitter har 21.000 följare och erfarenhet av vad det innebar, bestämde jag mig för att inte avslöja vem som låg bakom profilen. Kul att finnas på Shareville utan att någon med säkerhet visste vem som låg bakom profilen.

För en månad sedan bestämde jag mig för att byta från vanlig depå till en Kapitalförsäkring. En typ av KF som inte är möjlig att dela på Shareville.

Därför avregistrerade jag Bentota i tisdags. Alla värdepapper måste säljas och nya köpas in i Kapitalförsäkringen.

Jag tycker att Shareville är roligt och vill fortsätta med det. Därför startar jag ett nytt Investeringssparkonto under våren hos Nordnet.

En ny Sharevilleprofil kommer att dyka upp, givetvis är jag hemlig med namnet.

Anledningen till det är att med högt förtroende, bra stockpicking och många följare så kan man lätt flytta aktiekurser utan att ha för avsikt att göra det.

Får nya Sharevilleprofilen för många följare och man börjar se tendenser till detta så kommer den att avregistreras.

Av de 5.540 svenska portföljerna med minst 10 innehav som är delade på Shareville så lyckades Bentota bli den 17:e mest populära profilen under den korta tid han fanns där.

Och faktiskt slutade han avkastningsmässigt på första plats bland de mest populära profilerna.

Hur är detta då möjligt?

Bentota har skuttat runt bland de aktier som har varit fundamentalt starka och även spridit riskerna med en bred portfölj bestående av 15-20 olika aktier.

Aktierna har arbetat i team som samtliga vill ha en högre aktiekurs. De som inte har presterat har åkt ur portföljen till förmån för andra aktier.

Han har undvikit populära folkaktier som Hennes & Mauritz, Fingerprint, Starbreeze, Tobii, Ericsson och Precise Biometrics. Att placera i hopp, blir ofta en stor flopp.

Däremot har han gillat att skutta runt mellan fundamentalt starka aktier i upptrend som Bufab, Investor, Profilgruppen, KnowIT mfl.

Det är så här jag arbetar på börsen. Låg risk, stor spridning och starka aktier i kollektivet. Också en anledning att jag kontinuerligt slår börsindex stort år efter år.

Egentligen är det ingen konst, bara sunt förnuft, disciplin och lite kunskap. Kan jag så kan du.

Bentota? Jo, han finns i verkligheten. Det är en tygkanin som blivit min maskot.

Han gillade att komma i centrum och kommer säkert att dyka upp i mina blogginlägg framöver.

/KAVASTU

Save the Date och intresseanmälan till Kavastus Trender 3.0

Nu släpper vi de officiella datumen för höstens event, Kavastus Trender 3.0, och öppnar formuläret för intresseanmälan - din möjlighet att öka dina chanser till en plats till årets event.

Vi vill också utlova en rad spännande nyheter för årets kurser. Om det och mycket mer läser du via länken nedan.

MER INFORMATION

Börsvärlden och Arne “Kavastu” Talving har ett pågående samarbete kring utbildningskonceptet “Kavastus Trender”. Ovanstående krönika är dock inte att betrakta som ett sponsrat inlägg/annons.

Börsvärldens nyhetsbrev
Annonser