Bildkälla: Stockfoto

'Big Short'-investeraren Danny Moses varnar för oundviklig recession

'Big Short'-investeraren Danny Moses varnar för att en amerikansk recession ser oundviklig ut och lyfter samtidigt ett varningens finger för ytterligare nedgång i Tesla och krypto. Det uppgav profilen i en intervju med Yahoo Finance, skriver Insider.

Moses pekar bland annat på den inverterade räntekurvan mellan 2- och 10-åriga amerikanska statsobligationer. Att korta räntor erbjuder högre avkastning än långa brukar användas som en indikator på att en lågkonjunktur stundar.

En ekonomisk nedgång kommer främst påverka högt värderade tech-bolag, som förlitat sig på ultralåga räntor för att växa.

"Farfar till dem alla är Tesla. Tesla är det enda företaget som för mig representerar allt som har varit fel i termer av värdering, kapitalmarknader, och det är kungen av meme-aktier", sade Moses, som för närvarande kortar aktien.

Investerarprofilen spår även fortsatt nedgång för kryptovalutor, men noterar dock att krypto i någon form kommer finnas kvar och pekar bland annat på blockchain-tekniken.

"Som dot-com-bubblan som sprack, kommer många företag att gå under, men själva tekniken är förmodligen här för att stanna", avslutar han.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER