Bildkälla: Stockfoto

Börsveckan ger köpråd för Allgon, Academedia och Recipharm i årets sista utgåva

Börsveckan ger köpråd för Allgon, Academedia och Recipharm i årets sista utgåva

Börsveckan rekommenderar köp av Allgon, Academedia och Recipharm i årets sista utgåva. Tidningen ger rådet avvakta för Engelska Skolan, Mentice, K-Fastigheter, Railcare och Note.

Teknikbolaget Allgons stora förvärv av Tele Radio ser ut att leverera bra resultat. Aktien är attraktivt prissatt trots kursrusningen, om än att risken är högre än normalt, bedömer Börsveckan som ger köpråd för aktien i högriskfacket.

Engelska Skolans lönsamhet har förbättrats med stigande skolpeng och lägre löneinflation. Efterfrågan på platser i skolan är hög och delårsrapporten för det första kvartalet var klart godkänd. Tidningen anser att aktien är rimligt värderad och lämnar rådet avvakta.

Utbildningsbolaget Academedia har haft ett par utmanande år inom vuxenutbildning med fallande volymer. Läget ser ut att förbättras där med vilket tillsammans med marginalökningar kan ge fina vinstökningar under 2020. Börsveckan sätter köpråd på bolaget.

Medicinteknikbolaget Mentice föll rejält på delårsrapporten för det tredje kvartalet. Tidningen slopar sitt köpråd och sänker rådet till avvakta då osäkerheten om tillväxten är för hög för att kunna motivera aktiens höga värdering.

Nykomlingen K-Fastigheter rusade i premiärhandeln på Stockholmsbörsen. "Risken har ökat, potentialen har minskat och tåget har gått", sammanfattar Börsveckan och ger rådet avvakta.

Railcare som arbetar med järnvägsunderhåll har efter ett motigt 2018 nu studsats tillbaka med besked. Framtiden ser ljus ut samtidigt som värderingen har stigit avsevärt. Börsveckan tar hem vinsten på 70 procent sedan köprådet och sänker rådet till avvakta.

Recipharm kom med en stark rapport för det tredje kvartalet och lade ett vältamjat bud på Consort. Tidningen bedömer att aktien är attraktivt värderad och ger köpråd.

Note har bjudit på ett rejält vinstlyft under 2019 med hög tillväxt och stigande marginaler. Utsikterna för 2020 är också ljusa med en välfylld orderstock. Verksamheten är dock cyklisk och Börsveckan väljer att avvakta med aktien.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER