Bildkälla: Stockfoto

Börsveckan ger köpråd för Atvexa, Adderacare och Byggmax

Börsveckan rekommenderar köp av Atvexa, Adderacare och Byggmax i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för I-Tech, Polygiene, Volati och Concentric samt ger en kommentar på uppköpsbudet på Handicare.

Utbildningsbolaget Atvexa fick en med ett starkt första kvartal en bra start på det brutna räkenskapsåret. "Det här är en stabil verksamhet man stabila kassaflöden som man kan få till låga multiplar. Vi säger köp", skriver Börsveckan.

Bioteknikbolaget I-Tech hjälper till att minska utsläpp för rederier runt om i världen. Marknadsutsikterna är ljusa men aktien är inte billig, bedömer tidningen och ger rådet avvakta.

Hjälpmedelsbolaget Adderacare har en trist historik, men balansräkningen saneras med en rejäl nyemission och välmeriterade Bengt Julander tar över som ny huvudägare. Börsveckan bedömer att bolaget är en klassisk turn-around med stor potential och ger köpråd.

Materialbehandlingsbolaget Polygienes aktie har rusat med 300 procent på ett år i covidpanemin. "Polygiene är ett spännande bolag och köper av Addmaster ser mycket intressant ut. Men vi vill gärna syna en eller ett par rapporter till för att se hur allt integreras innan vi vågar säga köp", skriver tidningen och ger rådet avvakta.

Industrikonglomeratet Volati har rusat sedan bottennoteringen i coronakrisen. Börsveckan bedömer att dagens värdering är rimlig för ett konglomerat utan uppenbara synergier mellan dotterbolaget och ger rådet avvakta.

Pump- och hydraulikbolaget Concentric försöker anpassa sig i megatrenden från övergången från förbränningsmotorer till elmotorer, vilket hittills gått sådär. Tidningen ser bättre alternativ bland cykliska bolag och ger rådet avvakta.

Bygghandlarkedjan Byggmax rapporterade ett starkt fjärde kvartal. Börsveckan bedömer att värderingen är alltför låg och upprepar sitt köpråd.

Kanadensiska Savaria har lagt ett uppköpsbud på samtliga aktier i Handicare. Tidningen bedömer att budnivån på 50 kronor per aktie är klen, men att budet tyvärr sannolikt går igenom.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER