Bildkälla: Stockfoto

Börsveckan ger köpråd för Avensia, Jetpak och Gullberg & Jansson, säljråd för Checkin

Börsveckan rekommenderar köp av Avensia, Jetpak och Gullberg & Jansson i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Vertiseit, Elos Medtech, Trelleborg, Sats och Cell Impact samt lämnar säljråd för Checkin.

E-handelskonsulten Avensia handlas lägre än innan coronapandemin bröt ut trots e-handelns framfart. 2020 blev en rejäl besvikelse och nu kliver gamle vd:n Robin Gustafsson in på vd-posten för att vända på skutan. Börsveckan bedömer att möjligheterna överväger riskerna och ger köpråd för aktien.

Budfirman Jetpak, som specialiserat sig på spontana och lönsamma flygförbindelser, hade motvind under pandemiåret 2020 men parerade situationen väl. Nu ser det mycket bättre ut framöver. Tidningen behåller sitt köpråd.

Lilla Vertiseit slår till med ett förvärv som dubblerar intäkterna. Aktien har också dubblerats i år. Börsveckan lockas inte av aktien utan väljer att avvakta.

Kontraktstillverkaren Elos Medtech har klättrat 70 procent sedan köprådet i mars. Värderingen motiverar inte längre ett köpråd, anser Börsveckan som slopar sitt köpråd. Det nya rådet är avvakta.

Polymerbolaget Trelleborgs aktie har stigit till rekordhöga nivåer. Ledningens höga ambitioner avspeglas i värderingen. Aktien är rimligt värderad och tidningen ger rådet avvakta.

Poolbolaget Gullberg & Jansson hade ett bra år 2020 där fokus på hemmet i kombination med stigande disponibla inkomster och skenande huspriser betytt hög efterfrågan. Värderingen är fortfarande attraktiv, bedömer Börsveckan och ger köpråd.

It-bolaget Checkin, som erbjuder enklare registrering på nätet, noterades nyligen och aktien mer än tiodubblades snabbt innan kursen vände neråt. "Värderingen är löjligt hög och fallhöjden är rejäl efter en galen kursuppgång", skriver tidningen och ger säljråd.

Gymkedjan Sats har drabbats hård av pandemin. Balansräkningen är tunn samtidigt som ledningen fortsätter att gasa på. Det är ingen bra kombination, anser Börsveckan som upprepar sitt avvakta-råd.

Cell Impact har en stark plattform med en teknik som ger tydliga konstadsfördelar. Marknaden för bränslecellsteknik är dock komplex och det tålamod för investerare i branschen. Tidningen väljer att avvakta.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER