Bildkälla: Stockfoto

Börsveckan ger köpråd för Elekta, SKF, Collector och Bokusgruppen

Börsveckan rekommenderar köp av Elekta, SKF, Collector och Bokusgruppen i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för 24Storage, Oncopeptides och Synthetic MR.

24Storage är lite av en udda fågel på börsen och kan betraktas dels som ett fastighetsbolag inom förvaring, dels som ett rörelsedrivet sådant. Bolaget växer fint men resultatet släpar efter. Börsveckan har svårt att lockas av aktien i dag och ger rådet avvakta.

Medicinteknikbolaget Elekta har haft ett år av vikande efterfrågan, men nu fylls orderboken på. Tidningen tror på stigande marginaler på sikt och bedömer att värderingen är attraktiv, vilket motiverar ett köpråd.

Forskningsbolaget Oncopeptides aktiekurs har halverats sedan i februari, med ett rejält ras sedan senaste studiedata presenterats. "Aktien är intressant, men osäkerheten är samtidigt hög just nu så det är bättre att avvakta med Oncopeptides innan bilden klarnar", skriver Börsveckan.

Mjukvaruboalaget Synthetic MR har klarat covidkrisen relativt väl, men den stora tillväxtpotentialen har inte realiserats. Marknaden har tagit ut mycket i förskott med en kursuppgång på 75 procent det senaste året, bedömer tidningen och ger rådet avvakta.

Verkstadsbolaget SKF har uppvisat blygsam tillväxt de senaste åren. Marknadsåterhämtningen inom industri och fordonssegmentet erbjuder dock goda utsikter i närtid och balansräkningen kan även öppna upp för nya förvärv. Börsveckan anser att risk/reward är attraktiv och ger köpråd.

Nischbanken Collectors vinster växer nu på en återhämtat kreditmarknad. Storägaren Erik Selin har gjort stora insynsköp i aktien. "Vi köpstämplar aktien, trots den fina kursuppgången hittills i år", skriver tidningen.

Volatis avknoppning Bokusgruppen imponerar inte särskilt och har haft svårt att växa. Bolaget vill växla upp genom ökat fokus på online. "Till en försiktig värdering är aktien värd en chansning", skriver Börsveckan och ger köpråd.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER