Bildkälla: Stockfoto

Börsveckan ger köpråd för en kvintett bolag, lanserar utdelningsportfölj med ett dussin aktier

Börsveckan rekommenderar köp av Peab, Jetpak, Nordic Paper, Skistar och Svedbergs i årets första utgåva. Tidningen ger rådet avvakta för SCA, NP3 och Diös.

Börsveckan lanserar även traditionsenligt sin utdelningsportfölj, som i år består av ett dussin aktier, nämligen Byggmax, Byggpartner, Coor, Ferronordic, Jetpak, Kindred, Loomis, Nobina, Peab, SEB, Svedbergs och Telia.

Byggpbolaget Peab ser ut att få ett hyggligt 2020 och av orderingången att döma kommer 2021 bli ett ännu bättre år. Aktien värderas lågt och ger en hög direktavkastning, bedömer Börsveckan och ger köpråd.

Budfirman Jetpak har varit en tydlig coronaförlorare när flygtrafiken har legat nere och produktionsanläggningar likaså. Bolaget har dock klarat krisen väl hittills och kan bli en vinnare så småningom. Tidningen ser ytterligare uppsida på tolv månaders sikt och upprepar sitt köpråd.

Pappersbolaget Nordic Paper som börsnoterades i oktober i fjol har hittills varit en besvikelse. Börsveckan tror på hyggligt stabila vinster och en god direktavkastning, vilket sammantaget leder till ett köpråd med viss tvekan.

Skogsindustribolaget SCA stänger Ortvikens bruk men investerar samtidigt stort på annat håll.
Bolaget är välskött och värderas till en rejäl premie mot börsen. Tidningen ger rådet avvakta.

Fastighetsbolaget NP3 fokuserar på Norrland. Bolaget har växt kraftigt under åren och värderas tämligen högt. Börsveckan lockas inte av värderingen och väljer att avvakta.

Fastighetsbolaget Diös investerar i norr om Dalälven. Bolaget har en hög exponering mot kontor och handel. Värderingen är rimlig, bedömer tidningen och ger rådet avvakta.

Skidanläggningsbolaget Skistar har drabbats negativt av coronapandemin, men lyfter man blicken så ser aktien lockande ut med betydande dolda tillgångar och en stark marknadsposition, anser Börsveckan som upprepar sitt köpråd från förra våren.

Badrumsbolaget Svedbergs är en coronavinnare när folk stannat hemma och i allt högre utsträckning ägnat sig åt renoveringar. Nu gör bolaget ett spännande förvärv i Danmark och växlar upp tempot. "Aktien är lågt prissatt och vår bedömning är att 2021 kan bli ett starkt år för koncernen", skriver tidningen och ger köpråd.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER