Bildkälla: Stockfoto

Börsveckan ger köpråd för Handicare, Xano och Green Landscaping, teckna ej Offentliga Hus

Börsveckan rekommenderar köp av Handicare, Xano och Green Landscaping i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Sectra, Boule och Dustin samt rådet teckna ej Offentliga Hus nyintroduktion.

Samhällsfastigheter är hett på börsen och nyintroduktionen Offentliga Hus förvärvar och växer snabbt. Bakom tillväxten växer dock skulderna och värderingen ger ingen rabatt. Börsveckan bedömer att det finns bättre alternativ och ger rådet teckna ej.

Nordic Capital brukar tillsätta Johan Ek för att städa i problembolag. Det hände i Munters och det hände nu i Handicare, som kom med en riktigt stark omvänd vinstvarning i förra veckan. Tidningen bedömer att det finns mer att hämta och ger köpråd.

Sectra växer i raketfart, men det behövs då denna stjärna har en av de högsta värderingarna på börsen. Börsveckan framhåller att bolaget är välskött men till denna prislapp blir rådet avvakta.

Boule har en ganska svajig historik med ömsom hög, ömsom låg tillväxt. Fjolåret blev tack vare en stark avslutning ett av de bra åren. Innevarande år blir dock svagt och återhämtningen är osäker, bedömer tidningen och ger rådet avvakta.

Börsveckan har tidigare säljstämplat Xano och aktien har släpat efter index. Nu är värderingen låg samtidigt som man får en hyggligt stor exponering mot bland annat den heta automationstrenden i industrin. Tidningen ser nu ett köpläge i aktien på tolv månaders sikt.

E-handeln går som tåget under coronapandemin men Dustin har inte riktigt hängt med. Bolagets produkter faller i andra kundsegment än de som går starkt just nu och det handlar mer om investeringsbenägenhet än semestra hemma-trender. Börsveckan väljer att slopa köprådet från i våras och ta hem en fin vinst på 40 procent. Det nya rådet blir avvakta.

Green Landscaping har blivit en serieförvärvare i Norden där potentialen att konsolidera marknaden är stor, vilket kommer skapa god tillväxt framgent. Med en lönsamhet som dessutom förbättras i tredje kvartalet är det svårt att inte trycka på köpknappen, skriver tidningen.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER