Bildkälla: Stockfoto

Börsveckan ger köpråd för sju aktier, lanserar ny portfölj med elva aktier i höstens första utgåva

Börsveckan rekommenderar köp av Arla Plast, Kambi, Itab, Byggpartner, Duni, BHG och Svedbergs i den första utgåvan efter sommaruppehållet.Tidningen ger rådet avvakta för Mildef, Freemelt och Tele2.

Börsveckan lanserar också traditionsenligt en ny portfölj efter sommaruppehållet. Portföljen består av de elva aktierna BHG, Byggmax, Byggpartner, Embracer, Ferronordic, Investor, JM, Kindred, Prevas, SBB och Svedbergs.

Börsnykomlingen Arla Plast är lågt värderad på vinstprognosen för 2022 och bolaget har rimligt goda tillväxtförutsättningar, bedömer Börsveckan och ger köpråd.

Mildef som säljer stryktålig elektronik till försvarsmakter har haft en stark utveckling. Värderingen har dragit iväg och tidningen ger rådet avvakta.

Sportboksleverantören Kambi har haft en jobbig sommar och förlorat ytterligare en amerikansk storkund. Utsikterna är svårbedömda, anser Börsveckan som ändå landar i att marknadsutsikterna är så pass goda att aktien är köpvärd.

Itab är inte det stabilaste valet på börsen men är trots allt en turnaround-kandidat med försiktig värdering, anser tidningen som upprepar sitt köpråd.

3D-printingbolaget Freemelt noterades på First North i början på juli. Aktien har stigit med 30 procent. Värderingen är skyhög och bolaget svårvärderat. Börsveckans råd blir avvakta.

Byggbolaget Byggpartner kom med en solid halvårsrapport och värderingen är attraktiv. "Allt sammantaget så anser vi att bolaget är fortsatt köpvärd", skriver tidningen.

Duni har kämpat i motvind i flera år och pandemin medförde än större problem när många länder stängde ned. Nu ser det bättre ut och aktien är är försiktigt värderad. Börsveckan ger köpråd.

BHG fortsätter att uppvisa hög tillväxt trots tuffa jämförelsetal. Aktien har dock kommit ned på grund av oro för vikande tillväxt och sämre marginaler. Tidningen ser ett köpläge i aktien.

Badrumsbolaget Svedbergs fortsätter att visa styrka efter det danska förvärvet i slutet av 2020. Tillväxten imponerar och nu ökar även lönsamheten. Börsveckan upprepar sitt köpråd.

Tidningen är inte särskilt lockade av Tele2, trots en hög direktavkastning, och väljer att avvakta.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER