Bildkälla: Stockfoto

Börsveckan ger tre köpråd, ett säljråd och tar hem vinsten i två aktier i sista utgåvan

Börsveckan ger tre köpråd, ett säljråd och tar hem vinsten i två aktier i sista utgåvan

Börsveckan rekommenderar köp av H&M, New Wave och Global Gaming i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Sensys Gatso, Clas Ohlson, NCAB, Storytel och Byggmax samt lämnar säljråd för Inditex. Det är sista utgåvan innan sommaruppehållet.

Klädbolaget H&M underträffar marknadens förväntningar gång på gång. Men nu är köpråden obefintliga, prognoserna justerade i botten och marknadsutsikterna svaga. Det är läge att gå motvalls och köpa aktien, anser Börsveckan som anser att värderingen på de här nivåerna på låga vinstförväntningar är attraktiv.

Spanska branschkonkurrenten Inditex är ett fantastiskt bolag som lyckas där H&M går bet. Men är det värt en premie mot H&M på nästan 50 procent, därtill på offensiva prognoser? Börsveckan anser inte det och ger säljråd för aktien. Tidningens råd blir därmed att vara lång H&M och kort Inditex.

New Wave värderas lågt och profilverksamheten utvecklas starkt i dagsläget. Visst var försäljningen till detaljhandeln lite svag under första kvartalet, men mycket på grund av kalendereffekter. Börsveckan upprepar sitt köpråd för aktien.

Speloperatören Global Gaming är mest känd för sitt snabbväxande Ninjacasino. Aktien har tyngts av en vinstvarning, en ägare som säljer och osäkerheten från den kommande regleringen av den svenska marknaden. Börsveckan anser fortsatt att aktien är köpvärd med bolagets fina tillväxt och låga prislapp.

Trafiksäkerhetsbolaget Sensys Gatsos aktie har stigit kraftigt det senaste året i takt med nya kontrakt och har även fått en ny vd som börjar få ordning på kostnadsstrukturen i bolaget. Tidningen anser att värderingen är alltför hög och ger rådet avvakta.

Clas Ohlson ger en hög direktavkastning på 9 procent vilket antingen indikerar en rejäl undervärdering eller en klassisk värdefälla. Börsveckan bedömer att aktien tyvärr ser ut som mer av en värdefälla än ett fynd och ger rådet avvakta.

Gymkedjan Actic har varit en besvikelse på börsen alltsedan noteringen våren 2017. Tillväxten har varit godkänd men lönsamheten backade rejält ifjol. Nu verkar det vara det omvända som gäller under starten av 2018, med svag tillväxt men stigande marginaler. Tidningen avvaktar med aktien.

Nykomlingen mönsterkortleverantören NCAB sattes på börsen förra veckan av familjen af Jochnick. Kursen rör sig nära introduktionsnivån vilket känns ganska rimligt givet de möjligheter och risker bolaget står inför, bedömer Börsveckan som ger rådet avvakta.

Ljudboksbolaget Storytel växer så det knakar. Särskilt glädjande är att det ser ut som om de internationella satsningarna bär frukt. Men mycket av framgångarna är redan diskonterade i aktiekursen. Börsveckan väljer att ta hem en fin vinst i Storytel och sänker rådet till avvakta.

Tidningens spekulativa köpråd i Byggmax inför rapporten för det första kvartalet blev lyckad med en kursuppgång på 40 procent. Riskerna i sektorn kvarstår dock och aktien är nu rimligt värdering. Börsveckan tar hem vinsten och sänker rådet till avvakta.

Angler Gamings informationsgivning är undermålig men bolagets operativa utveckling är det inget fel på med urstark tillväxt och god lönsamhet. Värderingen är heller inte särskilt hög, men ska nog förbli låg på grund av de högre riskerna jämfört med andra bolag i sektorn, anser Börsveckan som avvaktar med aktien.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER