Bildkälla: Stockfoto

Bure fullföljer budet på Allgon

Investmentbolaget Bure kontrollerar 93,2 procent av aktier och röster i Allgon efter att acceptfristen för budet löpt ut. Erbjudandet accepterades av aktieägare med 80,1 procent av aktierna och Bure äger dessutom redan 12,3 procent.

Det innebär att Bure förklarar budet ovillkorat och att det fullföljs. Bure avser att påkalla tvångsinlösen för de återstående aktierna samt verka för en avnotering av Allgon från First North.

”Det är glädjande att så många aktieägare valt att acceptera Bures offentliga erbjudande. Med en anslutningsgrad över 93 procent blir ett naturligt nästa steg att verka för en inlösen av samtliga aktier och därmed också avnotera bolaget. Vi ser fram emot att få börja arbetet med Allgon inom Bure-sfären”, säger Bure-chefen Henrik Blomquist.

För att ge kvarvarande aktieägare i Allgon möjlighet att acceptera förlängs acceptfristen till den 26 februari klockan 17.00.

Även Latour har tidigare budat på Allgon men drog senare tillbaka det när Bure lade fram ett högre bud på 13,5 kronor per aktie.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER