En pågående retrospektiv central utvärdering av CT-analyserna visar på en komplett respons och i övrigt likartade effektdata. I nuläget är medianöverlevnaden 12,6 månader med 58 procent av patienterna i livet. Biverkningarna var hanterbara. Neutropeni och febril neutropeni var vanligare än förväntat vid enbart cellgiftsbehandling, medan cellgiftsrelaterad neuropati och trötthet var mindre frekvent. Neutropeni kan hanteras genom profylaktisk användning av tillväxtfaktorterapi och dosmodifieringar.
Resultaten kommer att presenteras och diskuteras på Cantargias FoU-dag som hålls idag den 20 maj klockan 15.00.
- De positiva resultaten stödjer våra tidigare resultat att CAN04 kan förstärka effekten av olika cellgifter. Vi är därför mycket nöjda med utfallet från den här studien och förbereder nästa utvecklingssteg runt CAN04 för att möta det stora medicinska behovet inom bukspottkörtelcancer, säger Göran Forsberg, vd på Cantargia.
Canfour-studien i PDAC rekryterar i nuläget upp till 40 ytterligare patienter i en extensionsfas. Syftet med detta är att generera mer data runt lägre doser för att stärka det kliniska datasetet innan start av registreringsgrundande studier, inkluderande resultat kring CAN04:s farmakokinetik och farmakodynamik vid kombinationsterapin. I den parallella utvecklingsarmen för NSCLC inom Canfour-studien, är rekryteringen i slutfasen med planen att presentera resultat under tredje kvartalet i år.