Bildkälla: Stockfoto

Dagens Industri tar in Atlas Copco i sin utdelningsportfölj, budaktuella ICA utgår

Dagens Industris utdelningsportfölj som togs fram i november 2016 firar nu fem år. Tidningen gör nu en uppdatering av portföljen.

Dagligvarubolaget ICA utgår från utdelningsportföljen. Huvudägaren ICA-handlarnas Förbund och AMF har lagt ett uppköpsbud på 534 kronor per aktie och aktien ser därför ut att försvinna från Stockholmsbörsen, bedömer tidningen.

Verkstadsbolaget Atlas Copco blir ersättaren i utdelningsportföljen. Bolaget har en mycket stark historik, enda gången på 30 år som utdelningen sänkts var 2018, men det förklarades av utdelningen av Epiroc. Direktavkastningen är visserligen låga 1,5 procent, men möjligen kan en extrautdelning komma till våren.

Övriga nio aktier som kvarstår i utdelningsportföljen är Tele2, Intrum, Cibus, Axfood, Castellum, Astra Zeneca, Atrium Ljungberg, Wihlborgs och Swedish Match.

"Efter bytet ligger den genomsnittliga direktavkastningen för de tio aktierna på 3,3 procent baserat på vårens förväntade utdelningar. Men med fortsatta höjningar de kommande åren är det troligen bara början", skriver tidningen.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER