Bildkälla: Stockfoto

Elon kommer återuppta förhandlingar med Euronics

Hemelektronikkedjan Elon meddelar att Euronics Holdings stämma har röstat ja till överlåtelse av samtliga aktier i Euronics till Elons dotterbolag Elon Group. Förhandlingarna avseende en potentiell sammanslagning enligt tidigare kommunicerad avsiktsförklaring kommer därmed att återupptas.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Parterna meddelade i slutet av augusti en avsiktsförklaring om sammanslagning, vilken senare den 29 september avbröts då Euronics stämma valde att rösta nej.

"Dialogen mellan Elon och Euronics har dock fortsatt och Euronics stämma har den 11 december 2023 röstat ja till en överlåtelse av samtliga aktier i Euronics till Elon. Förhandlingarna avseende en potentiell sammanslagning mellan den svenska delen av Euronics-kedjan och Elons kedjeverksamhet kommer därmed att återupptas", skriver Elon.

"Det är verkligen positiva nyheter för både Elon och Euronics, men även för hemelektronikmarknaden i allmänhet", säger Stefan Lebrot, vd för Elon.

Euronics består av cirka 100 butiker som ägs av 55 fristående handlare inom framför allt hemelektronik. Butikerna samordnas genom dotterbolaget Euronics. Under 2022 omsatte Euronics 25 miljoner kronor med ett rörelseresultat på 0,2 miljoner. Butikerna är idag lokala, fristående egna bolag med lokala inköp och försäljning.

Genomförandet av den potentiella sammanslagningen förutsätter att Elon, Elon Aktieägare och Euronics ingår ett bindande avtal avseende sammanslagningen. Parternas målsättning är att slutföra förhandlingarna och ingå bindande avtal senast under andra kvartalet 2024.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER