Bildkälla: Stockfoto

Evolution har startat interngranskning och är i kontakt med spelmyndighet efter anklagelser

Live kasinoutvecklaren Evolution uttalar sig nu om de anklagelser som kommit från en anonym tredje part och som Bloomberg var först med att rapportera i förra veckan. Evolution menar att anklagelserna har en uppenbar avsikt att misskreditera bolaget. Det framgår av ett pressmeddelande.

Evolution har proaktivt kontaktat New Jersey Division of Gaming Enforcement (NJDGE) och en intern granskning har inletts för att säkerställa att skyndsamt kunna svara på eventuella frågor från NJDGE.

I övrigt upprepar Evolution att man inte hanterar några spelare eller spelarnas pengar. Evolution tillhandahåller en tjänst till speloperatörer som i sin tur tillhandahåller sina tjänster till spelarna. Det är operatörens ansvar att genomföra en KYC (Know Your Customer) på varje spelare samt att följa varje marknads regelverk och licenskrav.

Vidare menar Evolution att det felaktigt påståtts att dess spel är tillgängliga direkt från länder under amerikanska sanktioner.

"Detta är inte fallet utan användandet av sofistikerad teknisk manipulation. Anklagelserna i den anonyma och tvivelaktiga rapporten bygger på att aktiv manipulation av våra system har gjorts för att skapa intrycket att spel från sådana länder skulle vara möjligt. Denna användning av Evolutions innehåll, genom en operatör som inte var en Evolution-kund utan ansluten till en plattform som Evolution har som kund, skedde till synes genom att först etablera en VPN-tunnel från en IP-adress i ett blockerat land, för att få en IP-adress i ett accepterat land", skriver bolaget.

Det beskrivs som ett avsiktligt tillvägagångssätt för att kringgå en brett accepterad och väletablerad process för att kontrollera användarnas geografiska plats.

Evolution håller idag en telefonkonferens för investerare klockan 16.00, se länk:
https://financialhearings.com/event/43619
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER