I SAMARBETE MED WICKET GAMING
Bildkälla: Stockfoto

Intervju med Eric de Basso vd för Wicket gaming

#FemSnabba Eric berättar bland annat om spellanseringen av Cricket Manager och varför de väljer att fokusera på den Indiska marknaden, samt vilket bolagets största utmaningar och visioner är.

Under vinjetten ”#FemSnabba” får intressanta och spännande börsbolag i en kortintervju chansen att förklara hur var bolaget befinner sig och vart det är på väg. Svaren ska belysa det aktuella läget i företaget. Syftet är att ge en ögonblicksbild för att Börsvärldens läsare ska kunna bilda sig en uppfattning om vad som händer just nu. Denna gång är det Eric de Basso vd för Wicket Gaming, som ger svaren.

1. Var befinner ni er med den första speltiteln Cricket Manager?

Spelet befinner sig i sin slutpolering, dvs monetariseringsfas. Vår förhoppning är att spelet skall lanseras under Q4 2021. Cricket Manager är vår första titel och spelet är precis som det låter, ett managerspel med fokus på Cricket. Den kan jämföras med Top Eleven (ett fotbollsmanagerspel med 230+ miljoner downloads).

2: Varför har Indien en sådan stor potential?

Det finns flera anledningar till att vi fokuserar på den indiska marknaden med 1.3 miljarder i befolkning. Indien är idag det land där mobilanvändandet ökar absolut snabbast med ca 60 miljoner nya mobilanvändare per år. Den teknologiska utvecklingen inom mobiltelefonbranschen går i ett rasande tempo, framförallt ser vi hur stora mobiltelefontillverkare såsom Apple och Samsung etablerat nya fabriker i Indien för att möta upp den framtida efterfrågan.

Det skall tilläggas att Indien hade flest antal nedladdningar av mobilspel under 2020, över 9 miljarder nedladdningar, det är nästan dubbelt så många som den amerikanska marknaden.

3. Vilka är era största utmaningar?

Vår största utmaning blir att anpassa spelet till de tekniska förutsättningar som råder i länder med sämre infrastruktur, exempelvis begränsad internetåtkomst. Vi har dock genom en alpha lansering inhämtat relevant data för att kunna avhjälpa eventuella tekniska hinder.

4. Berätta lite om era visioner. Var är ni på väg?

Vår plattform är byggd för att kunna skala upp till fler sporter och vi ser främst över sporter där konkurrensen är låg och en efterfrågan finns. Med vår nyligen antagna förvärvsstrategi kan vi lägga grunden för tre vertikaler som vi kallar iGaming, Games och Media.

iGaming inbegriper Daily fantasy sport (DFS) och betting segmentet. Med vertikalen Games menar vi spelutvecklingsbolag. Media omfattar bolag som är verksamma med digital produktion och digital marknadsföring.

Inom 3 år är vår förhoppning att ha minst 3 titlar lanserade globalt, och genom vår nyligen antagna förvärvsstrategi expandera genom förvärv på den snabbt växande Indiska marknaden.

5: Varför skall man som investerare satsa på Wicket Gaming?

Vår ambition är att bygga världens mest populära Cricket Managerspel.  Vår spelplattform är skalbar och vi kommer därför kunna bygga andra titlar med bra mycket kortare produktionstid framgent.

Free-2-play spel är idag snabbt växande i Indien och Cricket har ca 2,5 miljarder fans globalt. Dessa förutsättningar erbjuder oss en stor möjlighet att växa med Cricket Manager.

Utöver detta har vi en spännande förvärvsstrategi som syftar till att stärka vår position på den snabbt växande indiska marknaden, att Indien växer med 60 miljoner nya mobiltelefonanvändare visar att vi har rätt fokus.

 

 

Det här är en sponsrad artikel framtagen i samarbete med Wicket Gaming. Sponsrade inlägg är en del av Börsvärldens annonserbjudande. Om du med anledning av våra sponsrade inlägg önskar att komma i kontakt med oss, vänligen skriv till IR@borsvarlden.com.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER